Wade Guyton. (Foto: Petzel Gallery)
Amerikanske Wade Guyton er en af tidens hypede yngre billedkunstnere. Oprindeligt var han billedhugger, men der var ikke den store interesse for hans skulpturer, der i stedet stod og fyldte i atelieret, så han besluttede sig for at tegne. Efter kort tid fandt han ud af, at printeren var både bedre og hurtigere til at tegne, end han selv var, og han begyndte at lave "tegninger" ved hjælp af printeren.
Senere fik Wade Guyton en stor printer, der kunne printe på lærred. Nu varhan maler og endda en usædvanligt succesfuld én af slagsen. Hans printede malerier, der ofte består af farvede striber, X'er og monokrome flader, sælges i dag for millioner af kroner stykket.
På sin ny udstilling The New York Times Paintings bevæger han sig imidlertid for første gang i en fortællende retning og senere i år, udstiller han figurative (printede) malerier / billeder i München.
Det interessante ved Wade Guyton's The New York Times Paintings er (blandt andet), at ideen er løftet fra Andy Warhol, der i begyndelsen af sin karriere malede avisforsider (tegneserier og hverdagsgenstande). Her 129 Die in Jet (Plane Crash) fra 1962. Senere forlod Warhol oliemaleriet og kastede sig over det mekaniske silketryk og film (Warhol vendte siden tilbage til maleriet i kompagniskab med den unge Basquiat).
Den moderne kunst er en fremadskridende fortælling, men cyklisk på sin vej mod målet.
Se også
Spyttemanden (Danmark, 2015)