Norske Stiftelsen Fritt Ord afholder torsdag 23. marts 2017 i Oslo arrangementet Historisk blikk på ytringsfriheten med deltagelse af den danske jurist Jacob Mchangama. Arrangørerne skriver på Facebook:
"Vi lever i en urolig tid der mange der mange opplever at ytringsfriheten ikke lenger kan tas for gitt. Hva kan historien lære oss om nåtidens dilemmaer? På hvilket historisk bakteppe finner nåtidens debatter sted? Hvordan har ulike dilemmaer for ytringsfriheten blitt løst i Norge og Danmark? Hvilke forskjeller og likheter finnes mellom de to landene, og hva kan vi lære av hverandre?
FRITT ORD INVITERER TIL DEBATT TORSDAG 23. MARS KL. 19.00 MED FOREDRAG AV JACOB MCHANGAMA OG KJETIL JAKOBSEN. BEGGE NYLIG HAR GITT UT BØKER OM YTRINGSFRIHETENS HISTORIE.
Jacob Mchangama har skrevet boka "Men. Ytringsfrihetens historie i Danmark" sammen med Frederik Stjernfelt (2016). Han er direktør for tenketanken Justitia i København, jurist, skribent og debattant. Mchangama argumenterer for at Norge har gått i liberal retning de siste tiårene, mens Danmark har gått en restriktiv vei som grenser opp til et militant demokrati. Hvordan kan det ha seg at det liberale Danmark har endret kursen?
Kjetil Jakobsen har skrevet boka "Etter Charlie Hebdo. Ytringsfrihetens krise i historisk lys" (2016). Han er professor i historie ved Nord universitet i Bodø og spaltist i Morgenbladet. Jakobsen viser at historien i Norden ikke er så liberal som vi liker å tro, men finner viktige filosofiske og historiske lyspunkter i kampen for ytringsfriheten.
Arrangementet ledes av Åshild Eidem, journalist, forfatter og styremedlem i Norsk PEN. Hennes siste bok er "Arven etter far" (2015) skrevet i samarbeid med Laila Bokhari.
Møtet er gratis og åpent for alle."
Se også Dansk Journalistforbund: Kurt Westergaard er ikke senil
I har Kalashnikov, vi har champagne (homage til Charlie Hebdo)