Frejlif Olsen (1868-1936) var journalist og chefredaktør på Ekstra Bladet. Han havde en hvas pen, der med mellemrum bragte ham i problemer. Således sad han fængslet i fire måneder ved årsskiftet 1917/18 efter at have skrevet injurierende om biskop Harald Ostenfeld. Fra Wikipedia:
"Ved 1. verdenskrigs udbrud i 1914 skrev Frejlif Olsen hånende om det danske militær og især om de danske officerer, og sagen var så alvorlig at den blev drøftet i regeringen, hvor bl.a. Carl Theodor Zahle og Erik Scavenius ønskede ham fjernet fra redaktørposten. Frejlif Olsen slap dog med en opsang fra forsvarsminister P. Munch. Allerede i 1915 var Frejlif igen ude med riven. Det var i anledning af stiftsprovst ved Vor Frue Kirke kgl. konfessionarius Peter Jakob Paullis begravelse. Frejlif Olsen kritiserede stiftsprovstens virke og embeder og påstod, at Paulli udelukkende havde virket for at få titler, høj gage og være "en pryd ved middagselskaberne". Han kritiserede også Paullis efterfølger og præstestanden som helhed, og kaldte dem "fløjlsmaver". Det gik galt for Frejlif Olsen, da han rettede sit angreb mod biskop over Sjællands Stift Harald Ostenfeld. Han beskyldte i en ledende artikel "Moralen" biskoppen for at lyve. Det kunne biskoppen ikke lade sidde på sig og anlagde sag mod Frejlif Olsen. Frejlif Olsen kunne ikke bevise at biskoppen havde løjet og blev derfor idømt fire måneders simpelt fængsel for vanærende udsagn. Han var fængslet fra oktober 1917 til februar 1918. Frejlif Olsen blev i fængslet forbudt at skrive artikler og skrev i stedet en fængselsdagbog - og adskillige breve om dagen. Dagbogen blev udgivet af venner i en privatudgave på 300 eksemplarer."
Da Frejlif Olsen kom ud af fængslet efter fire måneders indespærring, fortsatte han, som det fremgår af journalist Gregers Dirkinck-Holmfeld 's biografi Frejlif. Ekstra Bladets utæmmelige redaktør, i samme spor med nye fornærmelser vendt mod biskop Ostenfeld.