Man kender historien i mange afskygninger fra samtidskunsten, hvor værker eller dele af disse er blevet opfattet som affald. Det er blandt andet overgået Damien Hirst, hvor en rengøringsmand smed en af hans installationer i containeren, fordi vedkommende troede, at der var tale om efterladenskaber fra en fest og ikke om kunst i millionklassen. I en dansk sammenhæng overgik noget tilsvarende Kendell Geers 's skulptur Twilight of the Idols (Buddha), der er en del af kunstsamleren Leif Djurhuus 's samling.
På et tidspunkt lånte Djurhuus skulpturen og flere andre værker ud. Djurhuus sagde til vedkommende, at værkerne ikke måtte pakkes ud, før han selv var til stede, men det overholdt vedkommende ikke, og da Djurhuus kom ud til den, der havde lånt værkerne, havde vedkommendes sekretær taget den rødhvide sikkerhedstape af skulpturen, da sekretæren troede, at det bare var beskyttende indpakning.
Leif Djurhuus fik genskabt skulpturen af kunstneren nogen år senere. Og Damien Hirst's installation blev i øvrigt også bragt ind fra containeren.
Se også
Kurt Westergaard og Michael Drost-Hansen til kamp mod ytringsfriheden