Det store dansegulv i den danske mediebranche er fyldt med nærgående kinddans, forbudte trin og frække blikke, når medieelitens repræsentanter svinger hofterne og hinanden mellem tastaturer og kontorstole.
Mange af journalisterne er kærester, gift eller skilsmissepar på kryds og tværs. Fælles børn og jalousiramte eksmænd er lige så almindelige i redaktionslokalerne som sexannoncerne, der dagligt bugner med slagtilbud i Ekstra Bladet.
Her kan du opleve en journalist-trio, der boltrer sig i parforholdets glæder. Romantiske forbindelser, der trækker tråde til væbnet kommunistisk kamp og en sexforbrydelse, hvor offeret bliver pisset på i bogstaveligste forstand.
Et af de lidt mere farverige journalistforhold, en såkaldt ‘medie-trekant’, opstår, da en ung lyshåret tv-værtinde fra Danmarks Radio falder for en over to meter høj journalistkollega med vestafrikanske aner - hvis farfar er øverstehøvding for et helt stammefolk.
Den mandlige journalists dunkle fortid inkluderer voldelig bandekriminalitet og noget, som politiet betegner som en ‘ualmindelig grov voldtægt’ af en 17-årig teenagepige.
Den dengang 28-årige Philip Kweku Amankwa Sampson bliver uddannet som journalist i 1987 fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. På årgangen under Philip Sampson går den unge lyshårede journaliststudine Lene Johansen, der er i midten af 20’erne.
Mange licensbetalere vil nikke genkendende til Lene Johansens smilende ydre, hvis de sad bænket foran Danmarks Radios TV Avisen i 1990’erne og 2000’erne.
Journalisterne Lene Johansen og Philip Sampson får et særdeles godt øje til hinanden. Et forhold, der senere skal bringe moderskabet ind i den unge kvindes liv.
Den tre år ældre Philip Sampson brillerer som praktikant på Dagbladet Politiken. Her har den afro-danske journalist blandet andet skrevet om den racisme, der rammer 60 iranske migranter, der har bosat sig i Kalundborg.
Der opstår uroligheder i Kalundborg efter, at en iransk migrant angiveligt har stukket en dansker med en flaske, hvilket resulterer i en overskåren pulsåre. Allerede i midten af 1980’erne kører ‘kulturberigelsen‘ på fuld damp i Danmark.
Den venstreorienterde journalistelev - Philip Sampson - skriver derefter en artikel, der hovedsagligt fokuserer på problemerne med danskernes racisme - og ikke det iranske flaskeoverfald. En næsten ufattelig verdensopfattelse, hvor ofrene gøres til skurke i Politikens spalter. Det hele forfattet af den dømte afrikanske sexforbryder Philip Sampson.
På Danmarks Journalisthøjskole er der ikke mange, der kender det fulde omfang af det rædselsspor af en fortid, som studiekammeraten Philip Sampson trækker efter sig.
Der er tale om en fortid med ekstremt voldelig bandekriminalitet samt en bestialsk sexforbrydelse, der har fået et retsligt efterspil otte år før, Philip Sampson får sit journalistdiplom.
Den bandekriminelle Philip Sampson får i 1979 en dom for at have truet sig til samleje og anden kønslig omgang med en 17-årig teenagepige. Forbrydelsen sker i en lejlighed i en ghettobebyggelse i Storkøbenhavn. Det er i dette område Philip Sampson terroriserer lokalbefolkningen som bandeleder.
Anklageskriftet beskriver, hvordan den 17-årige pige bliver tævet med et kosteskaft, bliver urineret på og får stukket en ølflaske op i vagina under sexoverfaldet. Et brutalt sexovergreb på en ung pige med livet foran sig.
Philip Sampson får en dom i Østre Landsret på to og et halvt års fængsel. Philip Sampsons unge offer må nøjes med en erstatning på 10.000 kroner.
Disse oplysninger forties overfor de mange journaliststuderende, der kun oplever den hærdebrede og charmerende Philip Sampson med den eksotiske fortid på kanten af samfundet.
Journalisten Lene Johansen bliver uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988. Samme år som den kendte journalist Jørgen Ramskov, der har en fortid som havnearbejder og revolutionær kommunist.
Lene Johansen og Jørgen Ramskovs livsbaner bliver i den grad flettet sammen nogle år senere. Men den unge lyshårede kvindes øjne falder i første omgang på den to meter og fire centimeter høje Philip Sampson, der i pressen får tilnavnet ‘Sorte Samson’.
Det er næsten en kliche. Men den unge blonde journaliststudine falder pladask for den ‘afrikanske bad boy’, der kører motorcykel med løs hånd på gashåndtaget.
I begyndelsen af 1990’erne bærer det multikulturelle forhold frugt. 29-årige Lene Johansen og 32-årige Philip Sampson er lykkelige, da sønnen Jonathan kommer til verden.
Fortidens synder er glemt. Selvom det på dette tidspunkt kun er få år siden, at Philip Sampson har forladt fængselscellen, hvor han afsonede straffen for sit voldsomme sexovergreb.
Men det er ikke kun Philip Sampson, der fanges i en kærlig stormvind af den smilende Lene Johansen med den milde udstråling. Også licensbetalerne fascineres af den unge kvinde.
Et år efter fødslen af sin og Philip Sampsons søn begynder Lene Johansen en gloværdig tv-karriere på Danmarks Radio. Seerne er ellevilde, da Lene Johansen får sin debut som studieværtinde
Lene Johansen er i mange år et af landets mest kendte ansigter, og hun er blandt andet ankerkvinde på TV Avisen samt aktualitetsprogrammerne Profilen, Nyhedsmagasinet og Søndagsmagasinet.
På et tidspunkt er Lene Johansens værtskarriere så omfattende, at billedkunstneren Paul Enøe Johansson maler den kvindelige nyhedsvært i nøgen figur. Maleriet er dog fiktivt, men bliver udstillet ved indgangen til Zoologisk Have i København.
“Jeg er pragmatisk i forhold til den slags, og så længe det er pænt ment, er jeg da lidt beæret,“ griner Lene Johansen, der portrætteres med svulmende barm i tv-studiet.
Sønnen Jonathan vokser op med travle forældre. En mor, der er folkekær tv-vært, og en far, der rejser kloden rundt i det travle journalistjob.
Lene Johansen opnår tv-karrierens foreløbige højdepunkt, da hun i 1999 står for fredagsunderholdningen i den bedste sendetid på DR1. Seerne oplever det veloplagte værtspar Lene Johansen og Reimer Bo i tv-showet ‘Absolut Fredag’. Her leveres der en seervenlig cocktail af musik, morskab og aktuelle emner.
De kærlige toner mellem studieværtinden Lene Johansen og den forhenværende bandeleder Philip Sampson varer ikke ved. Journalistparret ender med at gå fra hinanden, selvom de stadig er forbundet af den fælles søn.
Tv-værtinden Lene Johansen har ikke mistet illusionen om den eneste ene, og hun finder atter kærligheden hos en kollega på Danmarks Radio. Licensamorinerne blomstrer.
Der opstår sød musik mellem Lene Johansen og den magtfulde DR-chef Jørgen Ramskov. Han bliver kendt som ‘Mr. Grand Prix’, fordi han bliver udråbt som chef for det skandaleombruste internationale melodi grand prix, der blev afholdt i København tilbage i 2001.
Jørgen Ramskov er manden, der opfinder det aparte grand prix-værtspar Natasja Crone og Søren Pilmark, der underholder ved musikshowet i Parken. Crone og Pilmark får øgenavnene ‘tandfeen og doktor død’ på grund af deres ringe præstation på scenen, hvor de reciterer alt i digtform.
Det går langt bedre med kærligheden mellem journalistparret Lene Johansen og skilsmissefaren Jørgen Ramskov, der begge har børn fra tidligere forhold. Lene Johansen har sønnen Jonathan og Jørgen Ramskov bringer børnene Janus, Johanne og Daniel ind i forholdet. Ramskov er dog kun bonusfar til det ældste af børnene.
Lene Johansen og Jørgen Ramskov dimitterer begge fra journalisthøjskolen i 1988. Arbejderdrengen Jørgen Ramskov har kæmpet for at blive optaget på journalistuddannelsen fire år før, og han bruger hele tre forsøg på optagelsesprøven, før det lykkes.
Allerede inden Lene Johansens tv-karriere tager fart, arbejder hun sammen med Jørgen Ramskov på DR’s daværende ‘Københavns Radio‘ i begyndelsen af 1990’erne, hvor han er redaktionssekretær.
Lene Johansens ny kæreste er fem år ældre end hende, og Jørgen Ramskov har også en ‘bad boy’-attitude ligesom Lene Johansens eksmand - den bandekriminelle Philip Sampson. Jørgen Ramskov bærer dog, ulig Philip Sampson, ikke rundt på en tung straffeattest og en kriminel fortid.
Journalistbohemen Jørgen Ramskov er født og opvokset i Horsens, hvor hans far drev en tømmerhandel. Den fodboldglade ungersvend havde svært ved at tøjle sit temperament, når han tabte på grønsværen.
“Jørgen har altid været en flink og dygtig dreng,” udtaler Jonna Jensen, der er Jørgen Ramskovs mor og understreger, så ingen er i tvivl:
“Jørgen var altså en god dreng.”
Jørgen Ramskov får ørering og bliver ‘punker’. Han spiller i punkbandet Bakunins Moster, der ikke får det store gennembrud på landets scener.
Allerede i gymnasiet påbegynder Jørgen Ramskov en politisk karriere som kommunist, der senere skal resultere i en politisk karriere hos KAP - Kommunistisk Arbejderparti, hvor ham melder sig ind som 23-årig.
Ramskov bliver rørlægger, arbejder et par år på maskinfabrikken Sabroe og bliver senere havnearbejder igennem seks år, hvor han bliver ræverød tillidsmand for kollegaerne i flydedokken på Dannebrog Værft i Aarhus.
Den yderliggående Jørgen Ramskov er med til at arrangere atomkraftmarcher og stifter en lokal afdeling af anti-atomkraftbevægelsen OOA.
Jørgen Ramskovs revolutionære tanker eskalerer, og han bliver et centralt medlem af det rødglødende kommunistparti, der vil omstyrte det danske samfund.
Den revolutionære arbejdsmand Jørgen Ramskov stiger i graderne i det maoistiske parti, og han bliver et magtfuldt medlem af Kommunistisk Arbejderpartis centralkomite.
Jørgen Ramskov har siden indrømmet, at hans parti havde kurs mod at ville oprette udryddelses- og dødslejre, der ultimativt skulle tage livet af Ramskovs politiske fjender.
Der berettes om, at medlemmerne af Kommunistisk Arbejderparti går til skydetræning, og partimedlemmerne organiserer sig som en decideret illegal undergrundsbevægelse, der blandt andet består af ‘terrorceller’, hvor medlemmerne ikke kender hinandens identiteter.
“Man var nød til at forberede sig på illegalitet,” udtaler den kendte journalist Peter Øvig, der også var medlem af KAP - Kommunistisk Arbejderparti.
Også den prominente journalist Ulrik Dahlin er medlem af Kommunistisk Arbejderparti. Den velansete journalist får senere den hæderfulde Cavlingpris i 2011, og han arbejder i dag på den venstreorienterede avis Information.
“Menneskeligt set var den røde, perverterede udgave af overmenneske-teorien udtryk for den rene fascisme,” indrømmer gammelkommunisten Ulrik Dahlin. Han er partikammerat med Jørgen Ramskov, der altså svælger i ‘rød fascisme’, da han er midt i 20’erne.
Jørgen Ramskov melder sig officielt ud af Kommunistisk Arbejderparti i 1982, og han kommer ind på Danmarks Journalisthøjskole i 1984. Her møder han sin fremtidige samleverske og kæreste - den fem år yngre Lene Johansen.
Jørgen Ramskov får en kanonkarriere i Danmarks Radio og ender som forgyldt direktør og topchef. Sidenhen bliver Ramskov chef i filmbranchen og radiodirektør for licensstationen Radio24syv.
I dag er gammelkommunisten Jørgen Ramskov CEO eller ‘chief executive officer’ i brancheorganisationen Producentforeningen.
TV Avisens kendte studievært - Lene Johansen - opsiger sine ansættelseskontrakter med Danmarks Radio i både 2010 og 2014. Den kvindelige journalist vil have en fri tilværelse uden faste mødetider i kalenderen.
Lene Johansen skriver blandt andet bogen ‘Kunsten at give slip’ i 2011, der handler om en mors bekymringer og sorg, når børnene flytter hjemmefra.
Den altid humørspredende Lene Johansen har selv oplevet at krakelere i tåre og gråd, da hun skal sige farvel til sin og eksmandens (Philip Sampsons, red.) teenagesøn.
Det sker i Københavns Lufthavn, da sønnen Jonathan skal på en tre måneders rejse til USA. På det tidspunkt er sønnen cirka på samme alder som den teenagepige, der blev udsat for Philip Sampsons bestialske sexovergreb i efteråret 1978.
Sådan er livet så forunderligt, og nogle unge slipper nemmere gennem livet end andre.
I dag nyder Lene Johansen livet sammen med Jørgen Ramskov i det københavnske velhaverkvarter Østerbro. Der leves livet med sommerhus, kærestetur til Barcelona samt de fire sammenbragte børn.
Et dubiøst trekantsdrama med ingredienser som sexovergreb, kommunistisk skydetræning og en blond og smilende tv-værtinde har fundet et foreløbigt leje.
Men man ved aldrig, hvad der venter, når det kommer til den udsvævende medieelite.
***
Læs om den bestialske sexforbrydelse som den tidligere DR-vært Lene Johansens eksmand Philip Kweku Amankwa Sampson begår mod en 17-årig teenagepige
Her ses kunstværket med den nøgne Lene Johansen i forbindelsen med udstillingen i Zoologisk Have i København.
Den lyshårede værtinde er portrætteret med nøgen barm, mens hun sidder i TV Avisens studie i TV Byen - Danmarks Radios daværende hovedsæde i en forstad til København.
Se også
Ekstra Bladet giver årets nytårstorsk Poul Madsen til Rasmus Paludan (Nytårstorsken 2019)