Så fik man læst Michel Houllebecq 's roman Underkastelse, der handler om en fredelig islamisk overtagelse af Frankrig med demokratiske midler (minder lidt om imam Fatih Alev 's håb for Danmarks overgang til islamisk styre). I Underkastelse går de traditionelle partier sammen med et nyt islamisk parti mod Front National og sikrer dermed en muslimsk præsident magten. Bogen beskriver, hvordan flere franskmænd efterfølgende konverterer til islam af ren opportunisme (og ikke mindst fordi islam tillader flere hustruer, hvilket er blevet set som forfatterens hip til de franske feminister).
*
Beskrivelsen af islams overtagelse af det franske samfund minder en smule om nogen overvejelser, jeg gjorde mig om det danske samfund og det danske kongehus i 2010:
I 2010 spurgte Jyllands-Posten en række kulturpersonligheder, politikere og meningsdannere (herunder undertegnede): Er der et kongehus om 50 år?
Jeg svarede: »Det er der med stor sandsynlighed, for behovet for et samlende symbol, der markerer historisk kontinuitet, vil næppe blive mindre, i takt med at det danske samfund som helhed bliver mere fragmentarisk. Men der er mange faldgruber for et regentpar, og parret skal træde varsomt, hvis det vil bevare befolkningens gunst.« Vil dets rolle være anderledes end i dag - og hvordan? »Fokus vil sandsynligvis være endnu større hjulpet på vej af den vældige mængde af kommunikationsmidler. Der skal ikke mange fejltrin til fra kongehusets side, før monarkiet vil blive problematiseret i pressen. Kongehusets rolle og arbejdsopgaver, forestiller jeg mig, bliver de samme som nu, bortset fra at kongehuset qua fragmenteringen af det danske samfund kan komme til at nyde en endnu større rolle som samlende figur. Desuden er der en god chance for, at kongehuset i en ikke så fjern fremtid, men sandsynligvis mere end 50 år frem i tiden, vil konvertere til islam, så islam bliver kongehusets religion og sandsynligvis også statsreligion i Danmark.«