En ældre sag fra Den Frie blog:
Jeg har fået læst journalist Morten Skjoldager 's bog Truslen indefra - De danske terrorister, som jeg de kommende uger vil citere fra. Bogen opruller blandt andet de danske terrorsager Vollsmose-sagen, Glostrup-sagen og Glasvej-sagen. Her lidt om startskuddet til den første danske terrorsag - en sag mod tre egyptere (de såkaldte The Jutland Three). Sagen begyndte i 1993, da Aarhus Politi ransagede en lejlighed i Gellerupplanen og fandt opskrifter på sprængstoffer i en kuffert i lejligheden:
”En politiassistent, som deltog i ransagningen (af en lejlighed i Gellerup i Aarhus, red.), havde en fortid i militæret, hvor han havde erhvervet sig en smule viden om sprængstof. Han mente, at kemikalierne på listerne kunne bruges til at fremstille bomber, og papirerne blev derfor sendt til vurdering hos kemieksperter på teknologisk Institut.
Svaret var foruroligende og bekræftede politiassistentens mistanke. Den eller de personer, som havde skrevet listerne med kemikalier, måtte højst sandsynligt have gjort det med fremstilling af sprængstoffer i tankerne. På en af listerne var kemikalierne endda grupperet efter opskrifter på forskellige typer eksplosiver. I et andet dokument havde forfatteren tilføjet personlige noter ud for kemikalierne. Der stod med snørklet arabisk håndskrift: "Almindelig Dynamit", "nitroglycerin" og "plastisk sprængstof".
Kemikalielisterne blev fundet i en lejlighed, som tilhørte en 41-årig mand ved navn Mohamed Fahim. Han var egypter og var kommet til Danmark i 1985, hvor han søgte om asyl med den begrundelse, at han var medlem af en egyptisk organisation ved navn Takfir wa Hijra. Gruppen var ulovlig i Egypten, forklarede Fahim, da han søgte asyl i Danmark. Han fortalte også de danske myndigheder, at han i flere omgange havde været fængslet i sit hjemland, fordi han var mistænkt for at planlægge et attentat mod Egyptens præsident.
Århus Politi stod pludselig med en sag, der skulle vise sig at være langt større end et trekantsdrama - en sag, som trak tråde til den politiske udvikling i Egypten (og senere blev den første danske terrorsag, red.)"
(Side 23)
Læs også
Said Mansour befamlede 12-årig pige