Jens Philip Yazdani gør klar til en omgang ølbowling. Om ølbowling er en udpræget dansk disciplin, vil jeg ikke gøre mig klog på, men den er i hvert fald ikke udansk. (Foto: Facebook)
Jens Philip Yazdani skriver på sin Facebook profil (24. september 2016 klokken 19.12):
"Er jeg dansk ?
Det har været et spørgsmål, som store dele af Danmark har diskuteret de sidste par dage.
Og det er fint. Men det skal ikke være op til Martin Henriksen eller nogen anden at definere, hvem der er, og hvornår man er, dansk.
Det er og bliver op til den enkelte selv at vurdere, hvorvidt man er dansk eller ej – og føler man sig dansk, så ER man dansk.
Desværre er ikke alle enige.
Nogle mener, at man skal opfylde diverse kriterier – som langt, langt de fleste, der enten er efterkommere eller indvandrere faktisk allerede opfylder.
Langt de fleste har nemlig en dansk sprog-, kultur- og historieforståelse.
De har en dansk skolegang bag sig, og de har et arbejde eller et studium – de er gode demokratiske medborgere.
Hvad mere mangler der?
Ifølge Dansk Folkeparti, må vi konkludere, at det eneste, der mangler, er den rette hudfarve eller religion; krav, som man ikke bare opfylder ’lige sådan’.
For ifølge DF kan man ikke være dansk, så længe man vælger at bære et tørklæde.
Og selv hvis man ikke er muslim – som i mit tilfælde, men bare har brunt hår og brune øjne, så kan DF ”dårligt svare på”, hvorvidt man er dansk eller ej – for så skal de kende dig i forvejen.
Mon Martin Henriksen også skulle kende mig i forvejen for at vurdere, hvorvidt jeg var dansk, hvis jeg havde haft lyst hår, blå øjne og hed Jensen i stedet for Yazdani?
Når DF og andre anfægter min danskhed – eller når Nye Borgerlige kalder Tarek Hussein og Kashif Ahmad for ’problemet’ – så skaber det en frygtelig ’os-og-dem’-retorik, som mistænkeliggør og problematiserer den del af befolkningen, der er brune i huden eller muslimer.
Når DF og andre anfægter min danskhed, så bidrager de til en diskurs, hvor man stigmatiserer folk med anden etnisk baggrund.
Når de gør det, så graver de grøfter. Så gør de skellene større. Så øger de opdelingen og polariseringen af vores allesammens samfund.
Og på den måde når vi ingen vegne – på den måde løser vi ikke vores integrationsudfordringer eller vores sociale problemer i øvrigt.
Tværtimod – så gør vi kun ondt værre.
Så lad os droppe dem-og-os-retorikken. Lad os droppe ’danskheds-diskussionen’.
Og lad os i stedet forsøge at i fællesskab løse vores egentlige udfordringer!"
Se også
Én for Allah - Allah for én (Social Media Terrorism)