Quantcast
Channel: Ballet Magnifique
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6620

Allahu akbar i Føtex (allah den skæggede kassedame)

$
0
0

Allahu akbar i Føtex (allah den skæggede kassedame). Akryl på lærred. 30 gange 40 centimeter. 2019.




Fra Dagens:

"Den 62-årige Bjarne Larsen ville bestemt ikke have hjælp af den 16-årige somaliske Nafiso Ali, der var ansat i Føtex. Hun skulle hvert fald som minimum smide tørklædet, hvis hun ønskede at hjælpe ham.

En noget bizar situation fandt sted i Randers for to uger siden, da den 62-årige Bjarne Larsen havde indfundet sig i Føtex, for at købe et par nye bukser.

Den gangbesværede mand blev vist hen i herreafdelingen, og kort efter ankom den 16-årige Nafiso Ali, der er dansk-somalier. Hun skulle hjælpe ham med at finde et par nye bukser, men i det han så hende, udbrød han højlydt ”Nej!”"

*

Journalist Michael Leander Bech Særkjær skriver om sagen i BT.

*

Journalist og webredaktør Fakri Aldin Koleilat skriver om shariatørklædet i Randers Amtsavis:


"16-årige Nafiso Ali har lige holdt pause. Det er hende, der har tøjafdelingen denne aften, og hun er på vej ind for at trimme herretøjet, da en kollega spørger, om hun vil hjælpe en mand (Bjarne Larsen, red.) med at finde et par bukser.

Nafisos forældre er fra Somalia. Selv er hun født og opvokset i Randers, og hun har valgt at holde fast i at bære det tørklæde, hun startede med at binde om håret allerede som lille.

- Alle mine andre muslimske veninder gik med tørklæde, og så valgte jeg også at gøre det, fortæller Nafiso Ali, der er meget glad for det arbejde, hun snart har haft i et år i Føtex-butikken på Mariagervej (i Randers, red.), hvor hun har fået en masse nye gode venner og veninder."

*

Journalist Emil Häggqvist fra Randers Amtsavis har interviewet Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti om sagen:


"Historien (om Bjarne Larsens forsøg på at købe cowboybukser i Føtex i Randers uden at skulle forholde sig til de ansattes religion, red.) er nemlig blandt andet faldet Martin Henriksen (DF), MF og formand for Udlændinge- og Integrationsudvalget, for brystet.

- Helt generelt synes jeg, det er rimeligt, at man som kunde har en forventning om at blive mødt af en god, ordentlig og neutral service, når man går ind i en butik. At der er en kunde, som reagerer på at blive mødt af en reklamesøjle for islam, forstår jeg udmærket godt, siger han til Randers Amtsavis.

Han forklarer, at religion skal holdes i det private og ikke tages med på arbejdspladsen.

- Den eneste grund til, at den her situation opstår, er, fordi Føtex har en personalepolitik, som accepterer markedsføring af islam på arbejdspladsen. Det er der selvfølgelig ikke noget ulovligt i, og vi har i Dansk Folkeparti heller ikke planer om at lovgive mod det, da det er en privat virksomhed. Men vi vil komme med et lovforslag, der forbyder religiøs hovedbeklædning for offentligt ansatte, uddyber han."

*

Emil Häggqvist har også interviewet professor Rikke Andreassen, der har forsket i tørklædedebatten:


"De sidste 10-20 år er det blevet mere og mere almindeligt, at møde ansatte, der bærer tørklæde (muslimsk shariatørklæde, red.). Derfor kommer det også lidt bag på Rikke Andreassen, at Amtsavisen nu kan berette om episoden i Føtex på Mariagervej i Randers.

- Vi møder kvinder med tørklæde i de fleste supermarkeder, i børnehaver, i sundhedssektoren og undervisningssektoren. I det hele taget der, hvor borgere møder hinanden. Det er ikke længere ualmindeligt, forklarer hun.

- Det er noget, vi især op gennem 00'erne diskuterede meget i den offentlige debat på baggrund af de her retssager. De senere år har debatten flyttet sig til primært at omhandle kvinder i niqab, så den her episode kan måske være lidt et ekko af noget, vi har set tidligere.

Rikke Andreassen mener, at reaktionen fra varehuschefen (Rolf Hansen, red.) i Føtex på Mariagervej meget godt afspejler den holdning, de fleste danskere har i 2019, nemlig at religiøse (muslimske, red.) symboler er blevet en almindelig del af hverdagen. Flere og flere virksomheder har de senere år tilladt de ansatte at bære tørklæde, om end blandt andet dommere stadig har forbud mod at bære religiøs hovedbeklædning."





Journalist Daniel Sennek skriver om sagen i Lokalavisen.

Freelancejournalist Henrik Philip Hare skriver om hændelsen i Jyllands-Posten.

Journalist Morten Lykke skriver om episoden på Avisen.dk.

Bjarne Larsen - manden, der ikke ville ekspederes af den shariatørklædebærende muslim i Føtex - har skrevet et læserbrev om sin oplevelse. Larsens læserbrev er blandt andet blevet publiceret i Folkebladet Lemvig.

Chefredaktør Axel Præstmark skriver i en leder i Randers Amtavis under rubrikken "Respekt til Føtex for den eneste rigtige reaktion":


"Vågn op, 62-årige Føtex-kunde. Du lever i et nutidigt, multietnisk, multikulturelt, internationalt verdenssamfund, hvor det ikke er Føtex-kunder, der bestemmer, hvilken hovedbeklædning ekspedienter må bære. Hvis vi blander os og vil bestemme den slags, så får vi aldrig den integration, som vi ønsker os - og i øvrigt er dybt afhængige af. Vi får i stedet et samfund, hvor vi graver grøfterne endnu dybere og endnu farligere, end de er allerede.

Med varehuschefen som forbillede - hverdagshelt - bør vi alle imødegå menneskesyn som det, den 62-årige Føtex-kunde repræsenterer. Det skal naturligvis være muligt at være datter af somaliske forældre, at være født og opvokset i Danmark, at være 16 år, at være en værdsat medarbejder i Føtex på Mariagervej i Randers, at bære hovedtørklæde, også i arbejdstiden."

*

CLAUS KVIST HANSEN, MEDLEM AF FOLKETINGET, DANSK FOLKEPARTI, RANDERS-KREDSEN, svarer Axel Præstmark i et læserbrev i Randers Amtsavis:


"Det er ikke første gang, at Axel Præstmark håner "anderledes tænkende", som ikke deler hans opfattelse af, hvor fantastisk det er at bo i et multietnisk, multikulturelt samfund, som han udtrykker det. Et mere præcist udtryk ville være "et samfund, der i stigende grad islamiseres", for det er jo dét, sagen drejer sig om: Islams mere og mere tydelige tilstedeværelse i Danmark. Og den udvikling bekymrer rigtig mange danskere. Men nej, dén problemstilling er åbenbart mere besværlig at forholde sig til, og så er det jo straks nemmere at bruge sin magt som chefredaktør til at udstille en 62-årig mand og samtidig fremhæve sin egen moralske overlegenhed.

Det er simpelthen uklædeligt for en chefredaktør - og endda meget ringe journalistik."

*

Tidligere byrådsmedlem i Randers for Socialdemokratiet - Knud Precht - støtter til gengæld Føtex i et læserbrev i Randers Amtsavis:


"Bjarne Larsen udtalte, at han ikke ville handle i en butik, der havde ansatte, der bar tørklæde. Derfor ros til varehuschefen for svaret, der lød, at "så kunne han bare handle et andet sted". Det må have været meget pinligt for Nafiso at skulle opleve en så diskriminerende handling fra kundens side. Det er prisværdigt, at varehuschefen ikke lod sig ryste men var loyal over for sine ansatte, uanset etnisk baggrund."









Se også
Vil ikke betjenes af tørklæde-pige: Nu vil Føtex ikke have Bjarne som kunde


Viewing all articles
Browse latest Browse all 6620

Trending Articles


Grand galla med gull og glitter


Psykiater Tonny Westergaard


Jav Uncensored - Tokyo-Hot n1002 Miyu Kitagawa


Moriya Suwako (Touhou)


BRODERET KLOKKESTRENG MED ORDSPROG 14 X 135 CM.


Naruto Shippuden Episode 471 Subtitle Indonesia


Fin gl. teske i sølv - 2 tårnet - stemplet


Kaffefilterholder fra Knabstrup


Anders Agger i Herstedvester


Onkel Joakims Lykkemønt *3 stk* *** Perfekt Stand ***


Sælges: Coral Beta/Flat (Højttaler-enheder)


Starwars landspeeder 7110


NMB48 – Durian Shounen (Dance Version) [2015.07.15]


Le bonheur | question de l'autre


Scope.dk som agent?


Akemi Homura & Kaname Madoka (Puella Magi Madoka Magica)


Tidemands taffel-marmelade julen1934+julen 1937+julen 1938.


Re: KZUBR MIG/MMA 300 zamena tranzistora


Analyse 0 mundtlig eksamen


DIY - Hæklet bil og flyvemaskine