Kunstmuseet Kunsten i Aalborg skriver på sin hjemmeside om museets arrangementer Kunsten Senior:
"14. august: Louise Nevelson
Skyggernes skulptør, dronningen af assemblager, møbelmystiker, billedkunstens Karen Blixen, sakral skrotsamler. Den ukrainsk/amerikanske kunstner Louise Nevelson (1899-1988) havde gennem sit liv og karriere mange tilnavne, og hun er en af efterkrigstidens mest fremtrædende og anerkendte kunstnerpersonaer.
Sammen med os kan du lære Louise Nevelson at kende og blive klogere på, hvordan hun opfandt begrebet enviromental sculptures, og hvordan hun brugte byen New Yorks forvandling gennem 1900-tallet både som inspiration, men også direkte i sine kunstværker gennem aflagte møbelgenstande og byggeriaffald, som hun fandt i gaderne.
28. august: Landskab - indtryk, udtryk og aftryk
I udstillingen Landskab kan du opleve menneskets forhold til landskabet set gennem kunsten. Mennesket og landskabet går hånd i hånd og lader sig forme af hinanden. Udstillingen viser forskellige landskabsskildringer fra forskellige tider, men giver også et indblik i menneskets forhold til naturen på det givne tidspunkt.
Sammen med os kan du opleve kunstnerens skildring af landskabet - fra guldalderens romantiserende og idylliserende landskaber fyldt med ranke bøgetræer og kyster, til aktuelle samtidskunstværker – blandt andet en horisontal landskabsinstallation skabt af jakker og skjorter.
Sammen vil vi snakke om, hvad et landskab egentlig er.
11. september: Kunstens samling – hvordan blev den til?
– om de mange donorer og nogle af de værker de så gavmildt gav.
Den "berusende" forhistorie om Harald Jensens indkøb til den faste samling i Aalborg. Gaverne fra de store fonde og egne indkøb med hjælp fra gavmilde private donorer og ikke mindst de mange mennesker, der gennem årene har foræret enkelte værker og store private samlinger til Kunsten.
25. september: Harald Slott-Møllers Primavera
Vi ser på et af de skelsættende symbolske værker fra omkring århundredeskiftet: Primavera (1901) af Harald Slott-Møller.
"Tanker, følelser og ideer" en af indgangene til den moderne kunst og baggrunden for et kunstværk og en kunstner. Liv og død, mand og kvinde, sjæl og legeme, tidens politik, tabte venskaber og en god del åndshovmod. Den baggrund Primavera er skabt på, indeholder det hele og lidt til. Har værkets billedsprog noget at sige os i dag – lad os tale om det."
Se også
Vores Danmark - der er så mange, vi skal passe på (Hommage til Frida Stiil Vium, Birgit Bjerre og Dansk Folkeparti)